3 redenen waarom golfkleding zo stijlvol is

golfkleding

In de golfwereld is het van belang dat je de juiste kleding draagt. Om ervoor te zorgen dat je de juiste golfkleding draagt, is het verstandig om te kijken op de site. Mocht hier niks staan over de kledingvoorschriften, dan kun je altijd bellen. Naast dat het netjes is om je aan deze normen te houden, wordt hier de afgelopen jaren minder streng op gecontroleerd. 

De golfkleding voor mannen

Normaliter bestaat het kledingvoorschrift voor mannen uit een pantalon/bermuda en een polo. Een bermuda broek mag tot net iets hoger dan de knie komen. Daarnaast is het niet de bedoeling dat je met een t-shirt rondloopt op de golfbaan. Onder de pantalon of bermuda dien je golfschoenen en sokken te dragen. Onder de golfschoenen dienen spikes te zitten. Dit om de veiligheid te bevorderen. Een van de redenen is dus het bevorderen van de veiligheid. 

De golfkleding voor vrouwen

Net als bij de mannen zijn er voor de vrouwen ook kledingvoorschriften. Zo dienen vrouwen ook een pantalon of bermuda te dragen. Wel mag de bermuda van de vrouw korter zijn dan die van de man. Het grootste verschil met de mannen is dat vrouwen ook een golfrokje mogen dragen. Daarnaast mogen vrouwen wel mouwloze polo’s dragen en mannen niet. Voor de schoenen geldt voor de vrouwen hetzelfde als voor de mannen.

De redenen van de kledingvoorschriften

Dat er bij golf bepaalde eisen wordt gesteld aan de kleding, heeft mede te maken met wat golfclubs willen uitstralen. Golven is iets luxe en de kleding dient hier goed bij aan te sluiten. Daarnaast is het iets dat al jaren zo het geval is. Het is als het ware een soort traditie geworden dat nette kleding bij golf gewenst is. Echter is leuke golfkleding bestellen wel mogelijk. Je dient alleen goed te zoeken en binnen de normen te blijven.