De leukste schoenentrends van dit moment

schoenen

Ieder jaar zien we weer de leukste schoenentrends voorbij komen. De een nog gekker dan de ander, maar stuk voor stuk verwachten we de schoenentrends natuurlijk wel een beetje. Schoenentrends worden veelal beïnvloedt door externe factoren die niet gestuurd lijken te worden door de commerciële organisatie die achter de schoenen zit. Hierbij kun je denken aan schoenen die aan worden getrokken op de rode loper of een bekend persoon dat ineens rondloopt op de schoenen. Beide gevallen zorgen ervoor dat de populariteit van de schoenen toeneemt. Dat zorgt uiteindelijk voor een trend. Hoewel een trend vaak maar kort duurt kan een trend grote invloed hebben op de verkopen van een product. De volgende trends zien wij voorbij komen deze winter.

Wandelschoenen

De eerste trend zijn de wandelschoenen. Vooral door Corona zijn deze schoenen een stuk populairder geworden. We zijn met zijn allen namelijk een stuk meer gaan wandelen en daarbij zijn we langere afstanden gaan lopen. Dit zorgt ervoor dat we betere schoenen nodig hebben. Wandelschoenen zijn hier de oplossing voor. Hoewel genoeg mensen grote stukken gaan lopen zonder wandelschoenen, komen ze zichzelf al snel tegen. Daarom snappen wij heel goed dat deze schoenen een trend zijn.

Comfortschoenen

De volgende trend zijn de comfortschoenen. Deze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Dit komt doordat we het belang in zijn gaan zien van goed zittende schoenen. Comfortschoenen zijn niet perse schoenen voor mensen met moeilijke voeten, maar schoenen voor mensen die willen dat hun schoenen lekker zitten. Het verschil zit hem in de breedtemaat van de schoenen. Comfortschoenen hebben deze namelijk wel. Dit zorgt ervoor dat de schoenen niet alleen in de lengte, maar ook in de breedte goed zitten. Dit zorgt er weer voor dat de schoenen beter passen. Merken die schoenen met een breedtemaat verkopen zijn bijvoorbeeld: Durea, Xsensible en Dr. Martens.

Crocs schoenen

Als laatste trend zien we vooral Crocs weer populair worden. Deze schoenen zijn populair geworden doordat Justin Bieber ermee is gespot. Dit zorgde ervoor dat de schoenen direct bij een groot publiek populair waren.

Jij nog een trend?

Heb jij nog een trend gezien die je graag met ons wilt delen? Dan kun je dat natuurlijk altijd even achterlaten bij onze redactie.