Hoe vind ik het perfecte overhemd?

Voor werk, belangrijke meetings of een date: een goed overhemd is onmisbaar in de kledingkast van iedere man. Toch is het vinden van het juiste overhemd zo makkelijk nog niet. Er zijn allerlei verschillende pasvormen en ook het materiaal is belangrijk. Daarnaast moet het hemd niet te groot, maar ook niet te strak zijn. Lastig.. In deze blog geven we je een aantal tips, zodat je binnen no-time het perfecte overhemd vindt. 

Welke pasvorm past het beste bij jou?

Niet iedere pasvorm past goed bij elke man, dit kan de zoektocht naar het perfecte overhemd soms erg lastig maken. Er zijn verschillende pasvormen ontworpen voor ieder lichaamstype, maar welke pasvorm past bij jou?

  • Extra slim fit

De naam zegt het al, maar deze pasvorm sluit aan op het lichaam en is erg getailleerd. Dit type is geschikt als je een strak en aansluitend overhemd zoekt.

  • Slim fit

Dit type overhemd sluit aan op het lichaam, maar is minder getailleerd dan de extra slim fit variant. Het zit niet zeer strak, maar accentueert wel het lichaam. Zoek je een slim fit hemd? Dan is een Michaelis overhemd misschien wel iets voor jou. 

  • Tailored fit

De tailored fit is licht getailleerd en vormt zich niet erg strak om het lichaam. Dit type is geschikt als je een ‘normaal’ overhemd zoekt.

  • Classic fit

Het classic fit overhemd loopt iets wijder uit en is daarom meer geschikt voor mannen met een iets bredere lichaamsbouw.

Bepaal de juiste maat

Het bepalen van de juiste maat is misschien wel het moeilijkst (en het belangrijkst). Als je een kwalitatief goed overhemd wilt aanschaffen, zul je verschillende delen van je lichaam moeten opmeten. Denk hierbij aan de boordmaat, borstmaat, taillewijdte en mouwlengte. Je kunt ook alleen de boordmaat meten (omtrek van de nek in centimeters) aangezien veel merken dit als de leidende maat zien. Maar als je een perfect overhemd wilt, raden we aan om alle maten te nemen. 

Het materiaal van het overhemd

Het kiezen van de juiste pasvorm en het bepalen van de juiste overhemdmaat zijn het belangrijkst, maar vergeet ook zeker niet om naar het materiaal te kijken. Hemden zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen, met ieder zijn eigen kenmerken. De meeste mannen kiezen voor een overhemd van katoen, omdat deze stof goed ademt. Maar ook overhemden van linnen zijn populair, vooral in de zomermaanden. Er zijn dus diverse overhemden met verschillende pasvormen en materialen. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit allerlei merken.