Top 3 kinderspeelgoed

Kinderspeelgoed is in de loop der jaren drastisch veranderd. Hoewel er nog steeds een markt is voor klassiek speelgoed zoals poppen, bordspellen en blokken, is er ook nieuw innovatief speelgoed dat kinderen geïnteresseerd en geïntrigeerd houdt. Ouders die op zoek zijn naar een cadeau of activiteit voor hun kinderen, moeten eens kijken naar enkele van de meest populaire en best beoordeelde speelgoed die momenteel op de markt is. Er zijn veel verschillende categorieën waar kinderspeelgoed in valt, maar twee van de grootste zijn babyspeelgoed en peuterspeelgoed. Baby’s en peuters bevinden zich in een fase van snelle groei en ontwikkeling en moeten gestimuleerd worden door verschillende soorten speelgoed om hen te helpen mentaal, fysiek en sociaal te groeien. Er zijn zoveel opties als het gaat om kinderspeelgoed dat het overweldigend kan zijn voor ouders die proberen te beslissen welke hun kinderen het leukst vinden. De volgende zijn enkele van de meest populaire kinderspeelgoed die momenteel op de markt zijn.

Pop-It

Pop-It is de afgelopen jaren om verschillende redenen het populairste kinderspeelgoed van het land geworden. Ten eerste is het gemakkelijk te gebruiken en kunnen kinderen vanaf drie jaar het zonder hulp bedienen. Het apparaat maakt gebruik van een veer voor kracht, waardoor het gemakkelijk met één hand te bedienen is. Bovendien kan het in bijna elke omgeving worden gebruikt. Het werkt goed op vloerbedekking, hardhouten vloeren en zelfs betonnen trottoirs. De enige vereiste is dat er iets stevigs is om je tegen te zitten, dus je wilt het speelgoed niet mee naar buiten nemen op het zachte gras in je achtertuin (hoewel je het misschien wel wilt proberen). Bovendien is dit speelgoed zo veilig dat het zelfs gespeeld kan worden door baby’s die net hebben geleerd hoe ze moeten aanraken en kauwen. Je kunt dit speeltje dus samen met wat babykleding kopen als cadeau voor je kleine baby.

Play-Doh

Play-Doh is een kleurrijke kneedbare klei die kinderen gebruiken om van alles te maken, van voedsel tot dieren. Het product is afkomstig van het populaire merk Play-Doh dat al sinds 1956 bestaat en de huidige versie is perfect voor kinderen van alle leeftijden. Het kan in verschillende vormen worden gevormd, of de bestaande vormen kunnen worden gemanipuleerd. Speelgoed dat compatibel is met Play-Doh omvat mallen, stempels, gereedschappen voor het vormen van de klei en accessoires voor het maken van specifieke ontwerpen. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om creëren met Play-Doh. Dit speelgoed is dus niet alleen leuk om mee te spelen, maar het is ook heel goed om de creativiteit van kinderen te verbeteren.

Lego

Lego is een tijdloos speelgoed waar kinderen uren mee kunnen spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos en het speelgoed zelf biedt oneindig veel manieren om te leren over planning, logica en wiskunde. Lego verscheen voor het eerst in de jaren 40, ontwikkeld door een Deense timmerman die speelgoed wilde maken waarmee kinderen huizen konden bouwen van natuurlijke materialen. Hij werd geïnspireerd door de interesse van zijn eigen dochtertje om met zijn eigen blokken te bouwen. De naam “Lego” komt van de Deense uitdrukking “leg godt”, wat “speel goed” betekent. Lego bleef groeien toen het bedrijf begon met het produceren van plastic speelgoed dat compatibel was met bestaande houten blokken. In de tijd van vandaag spelen kinderen niet alleen met Lego, maar bouwen ze er ook alles mee, van robots en ruimtestations tot kastelen en piratenschepen. Met meer dan 500 stukjes per set is Lego nog steeds populair bij volwassenen die graag ingewikkelde constructies bouwen of modellen van echte gebouwen maken.