Wat je kan doen tegen gebroken nagels

Wanneer je nagels snel breken is dit niet leuk of prettig. De nagels worden vaak vergeten. Het is natuurlijk jammer dat dit zo is. Zeker als je weet dat de nagels veel vertellen over iemands gezondheid. Scheurende of brekende nagels zijn geen goed teken. Wat kun je hiertegen doen? We helpen je graag op weg.

Een gezonde nagel

Het is belangrijk om te weten hoe een gezonde nagel eruitziet. Het is een nagel die wat rozig is van kleur en een witte rand heeft. Ze horen ook glad en hard te zijn. Ze moeten geen scheurtjes hebben. Acryl nagels bieden een oplossing om de nagels er mooi uit te laten zien.

Hoe krijg je broze nagels?

Er zijn externe factoren en interne factoren. Extern kan het water zijn of chemicaliën. Intern kan het gaan om slaaptekort of vitaminetekort. Vaak is het een mix van factoren waardoor iemand broze nagels heeft. Er is echter altijd wat te doen tegen broze nagels. Laten we onze tips delen.

De juiste voeding

De nagels hebben drie lagen. Het gaat om de hoornlaag, de keratine laag en de epitheellaag. Het is vaak zo dat de bovenste laag (de hoornlaag) loslaat als ze brozer en zwakker wordt. Eet gezond en gevarieerd eten om dit te voorkomen. Ondervoeding of een tekort aan vitaminen kan leiden tot broze nagels. Eet voldoende vitaminen en mineralen.

Stress en slaaptekort?

Voorkom het! Het is belangrijk om een schoonheidsslaapje te doen. De basis om minder stress te hebben is altijd goed voor het lichaam en de geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *