Welk thermo ondergoed sluit aan op jouw wensen?

Waar moet goede thermo ondergoed aan voldoen? Veel mensen denken dat elke thermokleding hetzelfde is. Dit is namelijk niet zo, daarom gaan wij wat tips geven zodat jij de beste thermokleding gaat kopen en waar het aan moet voldoen.

1. Goede thermokleding houdt de warmte vast of verkoelt het

Wanneer je goede thermo kleding hebt, hoort het de warmte goed vast te houden. Dit betekent dus dat wanneer je bijvoorbeeld gaat skiën, je de warmte houdt die je lichaam aan maakt. De thermokleding moet dus je lichaamstemperatuur vasthouden, dit is meestal rond de 37 geraden. Dit zorgt ervoor dat je minder energie verspilt doordat je lichaam niet meer de hele tijd die warmte aan hoeft te maken. Hierdoor heb je meer energie over om langer door te gaan. Maar goede thermokleding moet er ook voor zorgen dat je het niet te warm hebt. Wanneer het boven de 37 geraden is zal die de warmte los moeten laten, hierdoor krijg je het weer wat koeler.

2. Goede thermokleding voert het zweet af

Wanneer je gaat sporten, of zelfs gewoon beweegt, wordt je lichaam warmer en produceert die zweet. Dit kan maar heel weinig zijn maar dat zweet blijft op het lichaam zitten en moet eigenlijk afgevoerd worden. Zeker als er ook steeds meer zweet bij komt. Als je goede thermokleding hebt zul je merken dat het zweet van je lichaam weg wordt gehaald en verdampt naar buiten.

Het afvoeren van zweet is erg belangrijk, wanneer dit niet het geval is zal je koude rillingen krijgen en zelfs stijve spieren. Dit is geen prettig gevoel en je kan zelf een blessure ervan krijgen! Daarom is sporten in een nat shirt een heel slecht idee. Denk er dus goed over na voordat je gaat kiezen tussen goedkope en dure thermokleding. We weten dat er bedrijven zijn die dit verkopen, zelfs goedkope supermarkten. Dat wil niet zeggen dat die thermokleding gelijk van slechte kwaliteit is maar, over het algemeen is de kwaliteit van een wat duurdere variant toch wel beter. Als je zeker weten goed wilt zitten, zou je toch misschien beter voor de dure variant moeten gaan. Dit kan zijn een Schiesser dames onderbroek, of een ander goed merk.

3. Thermokleding moet lekker zitten

Wanneer je goede thermokleding hebt moet dit lekker zitten, niet te groot of te klein dus. Vooral bij een thermo ondergoed is dit cruciaal, je moet voldoende bewegingsvrijheid hebben. De meeste thermokleding zijn elastisch zodat het precies goed aan sluit op je lichaam. Oftewel met de perfecte thermokleding kan je goed bewegen, voert het zweet af, geeft isolatie en ventilatie.

4. Het moet goed ademen

We weten allemaal wel dat wanner je een regenpak aan trekt en je superhard gaat fietsen dat je dat heel erg gaat zweten. Dit heb je ook wel een met thermokleding, goede thermokleding moet er dus voor zorgen dat je dit niet hebt. Het moet dus goed ventileren, bij goede thermokleding zal dit wel het geval zijn omdat die meestal speciale ventilatieplekken hebben die ervoor zorgen dat de overbodige warmte weg zal worden geleiden.